Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борислав Колев готов да говори за аферата с автомагистрала “Хемус”

| обновено на 21.12.21 в 15:32

Обвиняемият за пране на пари от строителството на автомагистрала „Хемус“ Борислав Колев поиска среща с вътрешния министър и главния прокурор, за да им съобщи важна информация за разследването. Желанието му беше предадено от неговия брат пред журналисти минути след като Софийският апелативен съд замени домашния му арестс постоянен. “Смятам, че никой от присъстващите не си мисли, че брат ми е крайният получател на 53 млн. лв. След като става дума за такива суми и мащаби, дайте си сметка за замесените хора, интереси и влияния“, заяви Иво Колев. Спорът иска ли Борислав Колев да разкаже за схемата, по която са отклонявани пари за магистрала „Хемус“, стана повод за остър конфликт между прокуратурата и МВР.

По-късно днес вътрешният министър Бойко Рашков разговаря с Борислав Колев. “Не съм изненадан от това, което чух, би могло да се очаква развитие в разследването и да се стигне по-бързо до истината”, коментира министърът, добавяйки, че е са били назовани имена. Междувременно главният прокурор Иван Гешев оповести, че има готовност да присъства на разпита на обвиняемия, който ще се проведе в Софийската градска прокуратура.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България и Румъния работят за подобряване на корабоплаването по Дунав

Условията за корабоплаване по река Дунав ще бъдат подобрени чрез европроект DISMAR на стойност 10 млн. евро, съобщи БТА, цитирайки изпълнителния директор на Изпълнителната агенция "Проучване и поддържане на река Дунав" (ИАППД) в Русе Ивелин Занев...

публикувано на 29.06.24 в 10:25

Ретро автомобили, симулатори и игри за Националния ден на безопасността на движението

На 29 юни по повод Националния ден на безопасността на движението по пътищата Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" организира фестивал от 11 до 14 часа на площад "Княз Александър I Батенберг" в столицата, пред Художествената..

публикувано на 29.06.24 в 08:30
Резерватът

В почивните дни – облачността намалява и валежите спират

Още преди полунощ облачността ще намалее и през втората половина на нощта ще бъде ясно. Вятърът в Източна България временно ще отслабне.  В събота, 29 юни, ще бъде слънчево. В следобедните часове, над източната половина от страната и планинските..

публикувано на 28.06.24 в 19:30