Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стефан Янев: Нито Русия, нито друга държава се кани да напада България

Снимка: БГНЕС

Няма струпване и разполагане на войски на НАТО или на която и да е друга държава в България, съобщи военният министър Стефан Янев в парламентарната комисия по отбрана. “Такъв тип решение е в процес на подготовка и когато то бъде взето, ще бъде комуникирано за всички граждани”, добави той. По думите му, нито Русия, нито друга държава се кани да напада България. “Дипломацията не е изразходвала всичките си ходове“, изтъкна министърът и призова да бъде намалено напрежението по темата Украйна и по оста НАТО-Русия. Решението за допълнителни сили на НАТО на наша територия ще бъде взето през февруари на среща на министите на отбраната при зачитане на националния интерес на всяка от страните членки, каза още Стефан Янев.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът връчва Почетния знак на сестри Колев

Сестри Колев - носителки на "Златен клоун" от Монте Карло, бяха отличени и от президента

В София се проведе 13-ото издание на спектакъла "Нощ на звездите", организиран от Фондация "Енчо Керязов" и посветен на талантливите деца на България. По време на събитието бяха връчени годишните награди в областите "Спорт", "Образование" и "Изкуство", а..

публикувано на 02.06.24 в 10:57
Урсула фон дер Лайен

Урсула фон дер Лайен се среща с жителите на Пловдив

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен днес ще бъде на посещение в Пловдив. Визитата е  част от обиколките в страните членки на ЕС, които правят водещите кандидати за следващ председател на Европейската комисия. Предвижда се Урсула..

публикувано на 02.06.24 в 09:21

С вой на сирени отдаваме почит на Христо Ботев и загиналите за Отечеството

В 12,00 ч. в продължение на две минути в цялата страна днес ще прозвучи сигналът за въздушна опасност като знак за всенародна почит към паметта на поета революционер Христо Ботев и на загиналите за свободата на България, съобщиха от МВР. По традиция,..

публикувано на 02.06.24 в 07:00