Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зимен семеен празник събира софиянци на Витоша

За шеста поредна година, в местността „Офелиите“ на Витоша, „София – европейска столица на спорта“ и ски училища организират тази неделя Зимен семеен празник на Витоша. В разнообразната програма на снежното събитие са предвидени множество състезания и конкурси за деца и възрастни, сред които надпревара с шейни, отворен ски слалом за юноши и деца (от 10 до 16-годишни), конкурс за снежни фигури, теглене на въже и др. За победителите, освен медали са предвидени и награди - полезни спортни артикули. Ще има и много музика, планинарски песни, забавни викторини и карнавал. 

Зимният семеен празник е посветен на желанието на хората да живеят активно, да спортуват и през зимата, като се наслаждават на емоциите, които предоставят природата и планината. Целта е да се мотивират децата да заобичат зимните спортове и забавления.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В 14 области на страната е подаден жълт код за горещини

В сряда , 19 юни, ще е слънчево и горещо. Минималните температури ще са между 16 и 21°, в София 16°. Максималните ще са от 33 до 38°, в столицата – 33°.  По Черноморието  ще е слънчево с топъл бриз. Максималните температури на въздуха ще са в..

публикувано на 18.06.24 в 19:40

България днес - 18 юни 2024 г.

С бившия председател на НС проф. Огнян Герджиков коментираме съвременната парламентарна и политическа реалност у нас в "България днес" на 18 юни. Запознаваме ви с историята на илюстраторката Деница Грубер и ви разказваме за 8-ия международен..

публикувано на 18.06.24 в 19:00
Снимката е илюстративна

Основен ремонт на "Дунав мост 1" на границата с Румъния започва през юли

Планираният двугодишен основен ремонт на "Дунав мост 1" се очаква през юли, съобщиха от Министерството на туризма. Първоначалните намерения са били той да започне през есента, след летния туристически сезон, но заради критичното състояние на..

публикувано на 18.06.24 в 10:40