Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поклонение пред паметника на Левски в Босилеград

Снимка: БГНЕС

Пред паметника на Васил Левски в Босилеград днес ще се състои поклонение по повод 149-ата годишнина от гибелта му и 17 години от откриването на монумента, съобщава порталът “Глас пресс”. Събитието е организирано от Културно-информационния център “Босилеград”, Столичната община и Общобългарския комитет “Васил Левски”. Очаква се да присъстват български политици, представители на посолството ни в Белград, на генералното ни консулство в Ниш и много граждани.  

След официалната част, включваща приветствия към присъстващите и послания към българската общественост, полагане на венци и цветя и минута мълчание в памет на Апостола, ще има културна програма. В нея ще участва квартет “Светоглас” – една от най-популярните фолклорни формации, изпълняваща традиционен български фолклор и стара църковна музика.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Истанбул отчитат ниска избирателна активност

Ниска е избирателната активност сред българските турци в Истанбул, предава специалният пратеник на БНР Мария Петрова. Преди да отворят, пред двете секции в училище Амбаарлъ в квартал "Авджълар" в Истанбул нямаше никакви избиратели, докато на..

публикувано на 09.06.24 в 14:13

Българите в Атина отново с нагласа за светло бъдеще и усещане, че са излъгани

В Гърция изборният ден протича без проблеми. 28 са изборните секции в южната ни съседка, за столицата Атина те са четири, две от тях се помещават в посолството на България в гръцката столица – показва списъкът на ЦИК. " Избирателната активност към 12..

публикувано на 09.06.24 в 13:54

Мартина Шопова от Виена: Хем има интерес към изборите, хем ужасно отегчение и несигурност

Изборният ден на българите във Виена, които гласуват за национален и европейски парламент протича спокойно, съобщи за Радио България сънародничката ни Мартина Шопова. Тя е част от Секционната избирателна комисия, разположена в Постоянното..

публикувано на 09.06.24 в 13:45