Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поклонение пред паметника на Левски в Босилеград

Снимка: БГНЕС

Пред паметника на Васил Левски в Босилеград днес ще се състои поклонение по повод 149-ата годишнина от гибелта му и 17 години от откриването на монумента, съобщава порталът “Глас пресс”. Събитието е организирано от Културно-информационния център “Босилеград”, Столичната община и Общобългарския комитет “Васил Левски”. Очаква се да присъстват български политици, представители на посолството ни в Белград, на генералното ни консулство в Ниш и много граждани.  

След официалната част, включваща приветствия към присъстващите и послания към българската общественост, полагане на венци и цветя и минута мълчание в памет на Апостола, ще има културна програма. В нея ще участва квартет “Светоглас” – една от най-популярните фолклорни формации, изпълняваща традиционен български фолклор и стара църковна музика.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Изборната секция в Бризбън

Изборният процес в Австралия протича нормално при по-ниска избирателна активност, но с интерес от младите българи

Изборите в Австралия протичат спокойно, без констатирани нарушения, но и при по-ниска избирателна активност сравнено с предходните избори за народни представители и президентска двойка. Тази година на Зеления континент изборните секции са с две..

публикувано на 09.06.24 в 11:35

В Сърбия българите гласуват на четири места

До 20:00 часа, местно време, българските граждани, които се намират на територията на Република Сърбия, могат да упражнят правото си на глас в четири избирателни секции , информира Радио-телевизия Цариброд, партньор на БНР. За депутати в..

публикувано на 09.06.24 в 09:58

Андромахи Барди – момичето, което превърна българската си различност в сила

" Казвам се Андромахи Барди . Аз съм на 22 години , бивша ученичка на Българско то неделно училище " Св. св. Кирил и Методий " в Атина, а сега вече и преподавател там. Живея в Атина, родена съм тук, но майка ми е от..

публикувано на 04.06.24 в 10:30