Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за 23.02.2022 г.

Температурите отново се понижават

Следобед валежите ще продължат. В почти всички области от Западна и Централна България е в сила предупреждение от първа степен, код жълто, за значителни валежи. С умерен, временно силен северозападен, в Източна България, североизточен вятър, ще продължи да нахлува по-студен въздух и към 14 часа температурите ще са от 3° в северозападните до 15° в югоизточните райони, където ще има и гръмотевична дейност.

През нощта по високите полета на Западна България дъждът ще премине в сняг. В станалите райони от страната ще продължи да вали дъжд, по-интензивно в Централна България.

Утре, 23 февруари, минималните температури ще бъдат между 2° и 7°, в София - около 1°, максималните - между 6° и 11°. Ще остане предимно облачно, а на отделни места ще превалява слаб дъжд. Ще продължи да духа умерен северозападен, в Източна България и по Черноморието - умерен вятър от север-североизток. Облачността на морския бряг ще остане значителна, а по южното крайбрежие ще превалява и дъжд.

В планините също ще остане облачно, на места със слаби валежи от сняг. Ще духа умерен северозападен вятър, който ще се усилва. Максималните температури в курортите ще се понижат и ще са от минус 3° на Алеко до плюс 1° в Пампорово. Опасността от лавини извън обработените ски писти остава висока.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Валежите спират, но температурите остават ниски

В понеделник в източната половина от страната все още ще има валежи от дъжд, но до вечерта ще спират. На запад облачността ще се разкъсва и намалява, следобед на места в Югозападна България – до предимно слънчево време. Ще остане ветровито с умерен,..

публикувано на 29.09.24 в 18:30
Димитър Костов от Смолян (вляво)

Петдесет дрона рисуват сърце в световния ден за профилактика на сърдечно-съдовите заболявания

С инициативата “Разходи се с кардиолога си” в големи български градове беше отбелязан днешният Световен ден на сърцето. Организаторите от Дружеството на кардиолозите в България акцентираха върху редовната умерена физическа активност, която е..

публикувано на 29.09.24 в 18:15

Тамбурата, гъдулката и кавалът скоро може да изчезнат от сцените

Традиционни народни инструменти, сред които тамбура, гъдулка и кавал, до 10-15 години ще изчезнат от българските сцени, ако не бъде обърнато внимание на изпълнителите на фолклорна музика. Това показва анализ от теренно проучване на Българската..

публикувано на 29.09.24 в 16:35