Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конфликтът Русия-Украйна

Първите евакуирани български граждани заминават от Одеса

Светослав Иванов
Снимка: МВнР

Два автобуса с евакуирани български граждани ще потеглят днес в 13,00 и в 14,00 ч. от нашето консулство в Одеса, съобщи за бТВ българският консул Светослав Иванов. “Имам уверение от МВнР, че при необходимост ще ни изпратят транспорт и за събота”, добави той. По думите му, всеки сънародник, който потърси външното ни министерство, ще бъде свързан с дипломатите на терен, за да организират евакуацията му. Консулът каза още, че на граничните пунктове има голямо струпване, но изрази надеждата да бъде осигурен зелен коридор. 

Българските граждани, които се намират в Украйна и искат да бъдат евакуирани, могат да осъществят връзка с дирекция ,,Ситуационен център‘‘ на външното министерство чрез имейл: crisis@mfa.bg.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Плевен и Кърджали поройни дъждове превърнаха улиците в реки

Кметът на Плевен д-р Валентин Христов свиква спешно заседание на всички отговорни структури за почистването и реда в града. Ще бъдат оценени и нанесените щети в областния град след продължителна буря от силен дъжд и градушка вечерта на 8 май –..

публикувано на 09.05.24 в 08:35

Софийски фестивал разказва на достъпен език за новите научни открития

120 учени от България и 10 страни по света ще вземат участие в Софийския фестивал на науката. Форумът се открива днес и ще продължи до 12 май в столичния София Тех Парк. Организаторите съобщават, че сред гостите с международно признание, които..

публикувано на 09.05.24 в 07:10

Концерти, видео-мапинг и тържествени церемонии по повод Деня на Европа в България

Отбелязването на Деня на Европа на 9 май започва през 1986 година. Решението за обявяването му е взето на  срещата на високо равнище на Европейската общност в Милано на 28-29 юни 1985. За да сложат край на множеството междуособици в Европа,..

публикувано на 09.05.24 в 06:05