Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България не е поемала ангажимент за доставка на военна техника в Украйна

Снимка: БГНЕС

"България не е поемала ангажимент за доставка на военна техника в Украйна. Не сме поемали ангажимент за изпращане на никакви самолети", каза премиерът Кирил Петков пред журналисти в Министерския съвет.

Той изтъкна, че страната ни има малък брой самолети и не може да изпраща такива на никого. По думите му, това, което ще изпрати България в Украйна, са няколко камиона, пълни с дрехи, палатки, одеяла, обувки. Ако бъде оказвана военнологистична подкрепа, то тя ще бъде на ниво ЕС и НАТО, като преди това тя трябва да бъде гласувана от Министерския съвет и след това от парламента.

Петков обеща, че правителството ще направи така, че украинските бежанци бързо да получат документи за работа, за да могат да се интегрират в България. "Това са хора, които бягат от война, но те са квалифицирани и могат да помогнат на българската икономика, ако ги интегрираме бързо и успешно", добави Петков, цитиран от БТА.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Силна буря и едра градушка доведоха до бедствено положение в няколко български общини

След снощната буря, придружена с градушка и силен вятър, няколко общини в страната понесоха сериозни щети и обявиха бедствено положение.  За кошмарна гледка, невиждана досега опустошителна буря, апокалипсис с изпокъсани електрически проводници,..

публикувано на 14.06.24 в 11:07

Жълт и оранжев код за опасни валежи в 19 области на Централна и Източна България

В петък,14 юни, през страната с умерени ветрове ще премине студен атмосферен фронт. На много места ще има кратки, но интензивни валежи с гръмотевици. В Югоизточна България има опасност от градушки. Минималните температури ще са между 17 и 21°,..

публикувано на 13.06.24 в 19:40
Градушката в Габровско

Градушки и бури удариха Централна и Източна България

В Ловешко продължават огледите на щетите от бурятя, придружена с градушка, която на 12 юни в 19 ч. наводни улици, унищожи реколта и прекъсна тока на много места. Само за около 20 минути над Ловеч се изляха 25 литра дъжд на кв. м. и градушка ...

публикувано на 13.06.24 в 09:16