Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕК настоява да възстановим 28,7 млн. евро от средствата за къщи за гости

Снимка: bntnews.bg

Европейската комисия очаква страната ни да възстанови още 28,7 млн. евро от средствата, осигурени от бюджета на ЕС, за изграждане на къщи за гости, съобщи представителят на Дирекцията по земеделие на ЕК Кристина Бохман на изслушване в Комисията по бюджетен контрол на Европейския парламент. 

Според генералния директор на службата за борба с измамите със средства от ЕС Виле Итала от 746 къщи за гости, получили над 103 млн. евро, 377 са били проверени и нито една от тях не е изпълнявала поставените цели за разнообразяване на икономическите дейности на регионално равнище и за разкриване на работни места. 

Представителите на ЕНП нарекоха случая с българските къщи „ужасяващ“. От името на социалистите и демократите евродепутатът Цветелина Пенкова призова за понасяне на отговорност и отбеляза, че по повдигнатите обвинения досега няма присъди.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Розоберът през 2024 г. подрани

Брането на розовия цвят в страната подрани и започна още в първите дни на май, предава БГНЕС. Сухата и топла пролет е основната причина за началото на розобера, каза розопроизводителят Петър Симеонов от Казанлък. Пред БНР-Стара Загора Зара..

публикувано на 07.05.24 в 09:18

Спряха пети блок на АЕЦ “Козлодуй” за презареждане с ядрено гориво

Пети блок на АЕЦ “Козлодуй” е спрян за планов годишен ремонт и презареждане с ядрено гориво до средата на юни т.г., съобщават от централата. В изпълнение на програмата за диверсификация реакторът ще бъде зареден с касети, произведени от..

публикувано на 05.05.24 в 15:55

ЕЦБ с положителна оценка за Закона за въвеждане на еврото в България

На 2 май 2024 г. Управителният съвет на Европейската централна банка е приел становище, с което изразява положителна оценка по проекта на Закон за въвеждане на еврото в Република България. От ЕЦБ са приветствали целта на законопроекта да се създадат..

публикувано на 03.05.24 в 11:17