Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Времето на 25 април

Слънчево време с превалявания

Снимка: архив

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно със слаб вятър от югозапад. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над Северозападна България, където на отделни места ще превали дъжд.

Минималните температури ще бъдат между 8° и 13°, в София около 8°. Утре (25 април) над страната ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места, главно в Западна и Централна България, ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще има условия за градушки. Ще духа до умерен югозападен вятър, който следобед ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще бъдат между 22° и 27°, в София около 22°.

Над планините ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегъми. Ще духа силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 15°, на 2000 м - около 9°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен югозападен вятър, който привечер ще се ориентира от запад-северозапад. Максималната температура на въздуха ще бъде 15°-19°, а на морската вода - между 9° и 13°.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България има свой павилион на световния форум “Туризъм Експо Япония”

Екипът на българското посолство в Токио представя страната ни на форума “Туризъм Експо Япония”, който се провежда до 29 септември в японската столица, съобщи дипломатическата мисия на фейсбук страницата си. “Информираме ви, че..

публикувано на 26.09.24 в 21:10

Есенни горещини ще има през деня в петък

В петък , 27 септември, ще е слънчево и дневните температури ще се повишават. Минималните температури ще са между 11 и 16°, в София 11°. Максималните ще са от 28 до 33°, в столицата ще е 29°.  По Черноморието  ще е слънчево, сутринта на..

публикувано на 26.09.24 в 19:45

България днес - 26 септември 2024 г.

В "България днес" на 26 септември отбелязваме Европейския ден на езиците. По този повод разговаряме със Свилена Георгиева от Генерална дирекция "Писмени преводи" на Европейската комисия. Тя разказва за ролята на преводача в контекста на новите технологии..

публикувано на 26.09.24 в 19:00