Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров започва участието си в Париж

Григор Димитров
Снимка: Tennis TV

Григор Димитров ще изиграе днес първия си мач на Ролан Гарос, изправяйки се срещу американеца Маркос Гирон. Най-добрият български тенисист е поставен под номер 18 във втория за годината турнир от Големия шлем.

Димитров и Гирон се срещнаха през м.г. отново на корта в Париж – българинът спечели първите два сета, но в третия трябваше да се оттегли заради контузия. Ако сега спечели мача си, във втория кръг нашият тенисист ще играе срещу Борна Чорич (Хърватия) или Карлос Табернер (Испания). При щастливо стечение на обстоятелствата на осминафинала той може да премери сили със световния номер 1 Новак Джокович.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Домашни любимци заедно със своите стопани дефилират на парад в Русе

Най-добрите приятели на човека ще дефилират днес на Парада на домашните любимци в русенския Парк на младежта. Добре дошли на дефилето са всички кучета, котки, зайци, таралежи, гущери, костенурки, гризачи, екзотични видове, пернати и хвъркати заедно..

публикувано на 29.09.24 в 06:00

Застудяване ще доведе бурен вятър и дъжд

В неделя през страната ще премине студен атмосферен фронт. Още сутринта облачността от запад-северозапад ще започне бързо да се увеличава и ще завали дъжд, а по-късно валежите ще обхванат Централна и Източна България. Вятърът от северозапад ще се..

публикувано на 28.09.24 в 18:30

България е начело в европейска класация за добро здраве и дълъг живот

Българите живеят по-дълго и в по-добро здраве в сравнение с повечето граждани на Европейския съюз, показват данните на Евростат. Страната ни изпреварва с над 4 години средните нива в ЕС на фона на най-ниската очаквана продължителност на живота и дълго..

публикувано на 28.09.24 в 12:54