Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров ще играе в третия кръг на „Ролан Гарос“

Григор Димитров
Снимка: Ройтерс

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за третия кръг на Откритото първенство на Франция. Димитров победи хърватина Борна Чорич с 6:0, 6:4, 6:3 за близо два часа игра. Подобно на успеха на старта над Маркос Хирон българинът, поставен под номер 18 в схемата, не даде сет на противника.

Димитров подобри постижението си от последните му три участия в надпреварите от Големия шлем, когато отпадаше във втория кръг. Най-добрият му резултат на "Ролан Гарос" е осминафинал през 2020 г., когато отстъпи пред гърка Стефанос Циципас. 

Следващият съперник на българина в Париж ще е 15-ият поставен в схемата на турнира, аржентинеца Диего Шварцман. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Обсъждат кандидатурата на България за домакин на Зимна младежка олимпиада

България разполага с голям потенциал и отлични природни условия за организирането и провеждането на Зимни младежки олимпийски игри. За успешната й кандидатура са необходими последователни и обединени усилия на изпълнителната власт, на спортните..

публикувано на 23.04.24 в 11:42
Българският ансамбъл жени

Три медала за гимнастичките ни на финалите на Световната купа в Баку

Българските състезателки завоюваха общо три медала на финалите на Световната купа по художествена гимнастика в Баку. Вчера Елвира Краснобаева спечели още един – сребърен, в многобоя. Елвира Краснобаева завоюва сребърен медал в многобоя на Световната..

публикувано на 21.04.24 в 16:47
Нургюл Салимова

Реми за Нургюл Салимова в предпоследния кръг на Турнира на претендентките

Нургюл Салимова завърши реми с рускинята Катерина Лагно в предпоследния кръг на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат в Торонто.  В тринайсетата си партия българката с белите фигури успя да се измъкне от много трудна позиция и..

публикувано на 21.04.24 в 10:40