Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очакват се краткотрайни валежи и гръмотевици

Снимка: архив

През нощта в страната на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, по-значителни в Северозападна и Централна Северна България. След полунощ в повечето места явленията временно ще затихнат.

Утре, 29 май, главно над Западна и Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места там ще има краткотрайни валежи, на места интензивни и значителни по количество и с гръмотевични бури и градушки. Вятърът от югоизток ще се усили, но  през нощта срещу понеделник ще отслабне и ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат в широки граници – от 22° в крайните северозападни райони до 32° на места в Южна България.Над

Черноморието ще бъде предимно слънчево. Главно в следобедните часове ще има купеста облачност и на отделни места по северното крайбрежие ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха: 19°-22°. Температурата на морската вода е 16°-21°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, но до вечерна на места ще се усили до 3 бала.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, и главно в масивите от Западна България и Стара планина ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Максимална температура на височина 1200 метра около 19°, на 2000 метра около 11°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

С тържества из цялата страна България отбелязва своята независимост

Честванията на Деня на Независимостта във Велико Търново започнаха в църквата „Св. 40 мъченици“, където на 22 септември 1908 година княз Фердинанд Първи прочита манифеста. „Знаем, че със стиснати ръце можем да постигнем много повече, отколкото с бутане..

публикувано на 22.09.24 в 13:45

Румен Радев: Предците ни завещаха да отстояваме българските национални интереси

Велико Търново е център на тържествата по случай 116-ата годишнина от обявяването на независимостта на България, провъзгласена на 22 септември 1908 година с манифест на княз Фердинанд Първи в църквата "Свети 40 мъченици", а след това обявена и в..

публикувано на 22.09.24 в 09:58

Велощафета Sofia Bike Relay в центъра на София в Деня на независимостта

В днешния Ден на независимостта от 10.00 часа ще се проведе първата по рода си корпоративна колоездачна щафета. Стартът на събитието, наречено Sofia Bike Relay, ще бъде даден пред националния стадион "Васил Левски" в София. Всеки от фирмените..

публикувано на 22.09.24 в 06:35