Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очакват се краткотрайни валежи и гръмотевици

Снимка: архив

През нощта в страната на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, по-значителни в Северозападна и Централна Северна България. След полунощ в повечето места явленията временно ще затихнат.

Утре, 29 май, главно над Западна и Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места там ще има краткотрайни валежи, на места интензивни и значителни по количество и с гръмотевични бури и градушки. Вятърът от югоизток ще се усили, но  през нощта срещу понеделник ще отслабне и ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат в широки граници – от 22° в крайните северозападни райони до 32° на места в Южна България.Над

Черноморието ще бъде предимно слънчево. Главно в следобедните часове ще има купеста облачност и на отделни места по северното крайбрежие ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха: 19°-22°. Температурата на морската вода е 16°-21°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, но до вечерна на места ще се усили до 3 бала.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, и главно в масивите от Западна България и Стара планина ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Максимална температура на височина 1200 метра около 19°, на 2000 метра около 11°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Все още не са загасени големите пожари в Сакар планина

Продължава борбата с големите пожари, които вчера избухнаха в Сакар планина на територията на общините Харманли и Любимец, съобщи директорът на Областната дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” в Хасково Митко Чакалов. От..

публикувано на 24.06.24 в 09:00
Георги Тахов

Министър Георги Тахов обсъжда в Люксембург бъдещето на селското стопанство в ЕС

Министърът на земеделието и храните Георги Тахов ще участва днес в заседание на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство, което ще се проведе в Люксембург. Министрите от страните членки ще обсъдят предложения от Белгийското председателство Проект на..

публикувано на 24.06.24 в 06:10
Румен Радев

Започват консултациите при президента за нов кабинет

Съгласно изискванията на Конституцията от 24 юни, понеделник, президентът Румен Радев започва консултации с представители на парламентарните групи в 50-ото Народно събрание преди връчването на първия проучвателен мандат за съставянето на нов кабинет. Днес..

публикувано на 24.06.24 в 05:35