Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Празникът на децата продължава с „Детски панаир“ пред Народния театър

Снимка: Facebook /Easyart Bulgaria

Детските усмивки, веселие и изненади по повод Международния ден на детето продължават и днес, 4 юни, в София. За поредна година фондация „Изиарт“ организира "Детски панаир" в градинката пред Народния театър "Иван Вазов" и близките около него галерии и музеи. Програмата започва в 10 сутринта и ще продължи до вечерта с над 40 културно-образователни инициативи, много артистични работилници, музикални и театрални спектакли, танци и игри.

Специалните музейни игри в Регионалния музей за история на София, Ботаническата градина към Софийския университет, Софийската градска художествена галерия и Националния етнографски музей отново ще превърнат децата в истински откриватели на съкровища.

По случай 140-годишнината от рождението на Владимир Димитров-Майстора (1 февруари 1882 г.) е подготвена инсталацията "Влез в картината", благодарение на която децата ще могат да станат част от картините на Майстора. Припомняме, че само преди две седмици, под патронажа на президента Румен Радев в София се откриха две големи ретроспективни изложби в Националната галерия на големия български художник, по повод годишнината. Едната се помещава в "Квадрат 500" , а другата в "Дворецът".

За малките артисти са предвидени работилници по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство и калиграфия (за писане на глаголица).

Очаквана атракция ще бъде истинската пожарна кола, разположена пред театъра и на която малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението, влизайки в ролята на пожарникари. 

"Детският панаир" е част от календара на културните събития на София и се организира с подкрепата на Столична община. Всички инициативи в рамките на събитието са със свободен вход и участие за децата.

Съставил: Весела Кръстева

Снимки: Facebook /Easyart Bulgaria

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Седмицата започва с горещи температури

В понеделник  ще е слънчево, след обяд над западните масиви ще се заоблачи и на места ще превали. Минималните температури ще са между 15 и 20°, в София 15°. Максималните ще са от 30 до 35°, в столицата 30°.  По Черноморието  ще е слънчево. След..

публикувано на 16.06.24 в 13:44
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

ГЕРБ не дава повече ключа от управлението на друга политически сила

Ако тази седмица се направи правителство, поемам ангажимент да помогнем на хората бързо. Но само при вариант, в който направим правителство. Това обеща лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на посещение в пострадалите от градушката села в област Велико Търново...

публикувано на 16.06.24 в 12:18

Президентът Румен Радев гостува в Черна гора

Държавният глава Румен Радев от неделя е на официално посещение в Черна гора по покана на черногорския си колега Яков Милатович, предаде БТА. На 17 юни, българският президент и съпругата му Десислава Радева ще бъдат посрещнати от домакините в..

публикувано на 16.06.24 в 11:26