Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ИТН напусна заседанието на правителството заради спор за пари

| обновено на 08.06.22 в 14:12
Снимка: Ани Петрова

Министрите от “Има такъв народ” напуснаха правителственото заседание, на което се обсъжда актуализацията на бюджета, заради спор за пари, потвърдиха източници на БНР. Тръгнали са си министрите на регионалната политика, на външните работи и на младежта и спорта, докато четвъртият от квотата на партията – на енергетиката, не е присъствал на заседанието.

Според информацията Теодора Генчовска е поискала да бъдат увеличени заплатите в МВнР, докато Гроздан Караджов е изискал допълнителни средства за важни пътни проекти. Премиерът Кирил Петков и вицепремиерът и финансов министър Асен Василев обаче са се обявили против бюджетният дефицит да се увеличава с още разходи.

Министрите на ИТН са настояли също актуализацията на бюджета да не се обсъжда от кабинета, преди да получи одобрението на Коалиционния съвет тази вечер.

Въпреки напускането на министрите, правителството одобри актуализацията на бюджета и проектът ще бъде внесен днес в парламента. “Не е нормално единият от партньорите да напуска заседанието”, коментира министърът на туризма Христо Проданов. Според него представителите на ИТН са се събрали, за да изяснят позицията си. Той добави, че правителството не е застрашено и бюджетът ще бъде приет.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Украински образователен център

Завършилите софийския Украински образователен център ще продължат образованието си в България

Украинският образователен център у нас би последния звънец на своята втора учебна година. Припомняме ви, че обучението в центъра е целодневно и макар да протича на две смени, в едва 10 стаи, учениците го посещават ежедневно и с изключително желание...

публикувано на 25.06.24 в 09:25

Арменската общност в Бургас представя традиционните си ястия

Арменската общност в Бургас ще представи свои традиционни ястия на 25 юни от 10.30 ч. в Етнокухнята на Етнографския музей на улица "Славянска" 69. Събитието е част от проекта "Старият Бургас през погледа на д-р Мелконян“, в който Църковното..

публикувано на 25.06.24 в 06:35

Горещото време продължава

Във вторник , 25 юни, преди обед ще бъде предимно слънчево, а в следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места главно в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици...

публикувано на 24.06.24 в 19:40