Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ИТН напусна заседанието на правителството заради спор за пари

| обновено на 08.06.22 в 14:12
Снимка: Ани Петрова

Министрите от “Има такъв народ” напуснаха правителственото заседание, на което се обсъжда актуализацията на бюджета, заради спор за пари, потвърдиха източници на БНР. Тръгнали са си министрите на регионалната политика, на външните работи и на младежта и спорта, докато четвъртият от квотата на партията – на енергетиката, не е присъствал на заседанието.

Според информацията Теодора Генчовска е поискала да бъдат увеличени заплатите в МВнР, докато Гроздан Караджов е изискал допълнителни средства за важни пътни проекти. Премиерът Кирил Петков и вицепремиерът и финансов министър Асен Василев обаче са се обявили против бюджетният дефицит да се увеличава с още разходи.

Министрите на ИТН са настояли също актуализацията на бюджета да не се обсъжда от кабинета, преди да получи одобрението на Коалиционния съвет тази вечер.

Въпреки напускането на министрите, правителството одобри актуализацията на бюджета и проектът ще бъде внесен днес в парламента. “Не е нормално единият от партньорите да напуска заседанието”, коментира министърът на туризма Христо Проданов. Според него представителите на ИТН са се събрали, за да изяснят позицията си. Той добави, че правителството не е застрашено и бюджетът ще бъде приет.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Институтът "Ройтерс": БНР е сред лидерите по доверие в България

Българската национална телевизия и Българското национално радио са лидери по доверие в новините сред 15 водещи български медии, съответно с 60% и 59%, доверие. Това показва годишният доклад – Digital News Report – за 2024 г. на Института..

публикувано на 17.06.24 в 19:45
Белоградчишките скали в Северозападна България

До четвъртък ще е слънчево и горещо

Във вторник , 18 юни, в България времто ще е слънчево и горещо. След обяд над планините и Североизточните части от страната ще се заоблачи и на места ще превали. Минималните температури ще са между 16 и 20°, в София 16°. Максималните ще са от 31 до..

публикувано на 17.06.24 в 19:30

България днес - 17 юни 2024 г.

В „България днес“ на 17 юни говорим за политическата картина в страната ни през призмата на политическата психология, запознаваме ви с френскоезичните програми на Стопанския факултет на Софийския университет, разказваме и за смисъла и..

публикувано на 17.06.24 в 19:00