Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Белият дом предлага да изпрати нов посланик на САЩ в България

Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън предложи Кенет Мъртън за нов посланик на страната в България на мястото на Херо Мустафа, която е в София от 2019 г.

Номинацията трябва бъде одобрена от Сената във Вашингтон.

Кенет Мъртън е член на висшата дипломатическа служба, клас "Кариерен министър". Доскоро е бил временно изпълняващ длъжността шарже д'афер на посолството на САЩ в Хаити. Мъртън е работил и като посланик в Хърватия, посланик в Хаити и като зам.-изпълнителен секретар на Държавния департамент. Наред с други свои назначения Мъртън е бил икономически съветник в посолството на САЩ във Франция.

Владее хаитянски креолски, френски, немски и испански език.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Вино се лее в Стара Загора

Над 250 вина участват във Фестивала на виното и културното наследство "Августиада". 12-ото му издание откри дефиле на претендентките за Царица на Августиада, фолклорни групи и сдружението за антични възстановки "Виа Претория", съобщи за БНР Олег..

публикувано на 27.09.24 в 21:05
Есен във Видин

В събота – чудно време, само за разходки

В събота , 28 септември, ще е слънчево, като в сутрешните часове ще има мъгли над Източна България. Минималните температури ще са между 11 и 16°, в София 12°. Максималните ще дотигат 29 – 34°, в столицата ще е 30°.  По Черноморието  ще е..

публикувано на 27.09.24 в 19:45

България днес - 27 септември 2024 г.

В Световния ден на туризма пътуваме – в пространството, във времето и в спомените. "България днес" ни отвежда из улиците на древна Сердика и дворцовия комплекс на Константин Велики, за да разберем как са се  чувствали хората, които..

публикувано на 27.09.24 в 19:00