Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за времето на 07.07.2022 г. - Четвъртък

Вълната на лятно захлаждане продължава

Снимка: БГНЕС

В четвъртък максималните температури ще са от 25 до 30°. Краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки ще има в Източна България. На запад ще е слънчево с временни заоблачавания.

По Черноморието няма да е за плаж. Ще е облачно с превалявания и гръмотевици. Максималните температури ще са от 26 до 29°. Морската вода е 24-27°. Вълнението на морето ще е до 3 бала. 

Над планините в западната половина от страната вероятността за валежи е много малка. Над масивите от Източна България ще е облачно с дъждове и гръмотевици. Максималната температура на височина 1200 м ще е 19°, на 2000 м до 11°.

В петък над страната ще премине ново атмосферно смущение. Над западните райони ще вали и има опасност от градушки.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българска академия на науките

БАН избра шестима нови академици

Нови академици избра Събранието на академиците в на Българската академия на науките (БАН). В биологическите науки академик вече е Илза Пъжева. Основните й научни постижения са в областта на биоинформатиката и QSAR моделирането. Тя създава..

публикувано на 26.09.24 в 09:41

Форум в София представя новите хоризонти на технологиите

В София Тех Парк, сграда "Джон Атанасов", днес ще се проведе поредното издание на Robotics Strategy Forum под надслов "Новите хоризонти на технологиите". Изложители на форума са над 30 компании, образователни и научни институции, които разработват..

публикувано на 26.09.24 в 06:05

България се включва в Европейския ден на езиците

По инициатива на Съвета на Европа всяка година на 26 септември се чества Европейският ден на езиците. Инициативата, подкрепена от Европейската комисия и Съвета на Европа, има за цел да насърчи културното многообразие и да стимулира изучаването на..

публикувано на 26.09.24 в 05:10