Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подновено е издаването на туристически визи за Русия

Снимка: Руски културно-информационен център

Възобновено е издаването на туристически визи за Русия у нас. Това става след кратко прекъсване, последвало скандала с изгонените десетки руски дипломати и служители от България, съобщи bTV.

От туристическата агенция, която оперира в Руския културно-информационен център в София, уточняват, че пътуванията за онези, които получат такава виза, се осъществяват само през Истанбул, Сърбия и Доха.

Визите за пътуване до Руската федерация се издават само в София и след това документите се пренасочват от там към онези, които искат да ги получат в провинцията.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Награждават финалистите в конкурса по програмиране CodeIT

На 3 юни ще се състои церемонията по награждаване на финалистите в 24-ото издание на конкурса по програмиране CodeIT. По традиция състезанието се провежда под патронажа на държавния глава - президента Румен Радев. Тази година участниците са от България,..

публикувано на 03.06.24 в 06:30

Лицата на балканския фолклор представят фотоизложба в Кърджали

На 3 юни от 18.00 ч. в Арт галерия "Кръг" в Кърджали ще бъде открита фотоизложбата "Етнопалитра – лицата на балканския фолклор" на журналиста и историк Георги Кулов. Експозицията е вдъхновена от многообразието на традиционни балкански носии на..

публикувано на 03.06.24 в 05:45

Кръгла маса за Българистиката в Унгария в Пловдивския университет

Кръгла маса "Българистиката в Унгария днес – между традицията и новата опитност на дигиталната ера " се открива на 3 юни от 16:00 часа в Ректората на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Събитието е част от работната програма на екипа с..

публикувано на 03.06.24 в 00:59