Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зрелищно таекуондо шоу в Античния театър в Пловдив

Снимка: plovdiv-press.bg

На 3 август в Античния театър в Пловдив ще излязат 25 професионални състезатели по таекуондо, които пристигат специално в града на тепетата, за да покажат зрелищна демонстрация на корейското бойно изкуство. Демонстративният отбор на World Taekwondo е част от посланиците на този вид спорт по света. За пръв път към него ще се присъединят и 10 български състезатели. Треньор на българския отбор е Стамен Захариев, а на корейския Ил Хан На.
Професионалистите ще покажат различни акробатични техники и сценичен бой, съобщи община Пловдив. Събитието е с вход свободен и започва от 20.00 часа. Специален гост ще бъде и председателят на Световната федерация по олимпийско таекуондо д-р Чънгуон Чо.
Повод за шоуто са двете световни първенства по таекуондо – за кадети и за юноши и девойки, които ще се проведат от 28 юли до 7 август в София. За шампионската титла сили ще премерят близо 3000 състезатели от цял свят.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Нургюл Салимова представя България на Турнира на претендентките

Нургюл Салимова е единствената, която ще представи България, на започващия днес в Торонто Турнир на претендентките за световната титла по шахмат, след като заслужи мястото си там с блестящото си представяне на Световната купа миналия септември, когато..

публикувано на 03.04.24 в 17:41

Кубрат Пулев спечели шампионски пояс след победа в София

Кубрат Пулев завоюва интернационалната титла на Световната боксова асоциация в тежка категория след победа над украинеца Ихор Шевадзуцкий с единодушно съдийско решение. Пред над 8000 зрители в "Арена София" Пулев надигра в главния мач от галавечерта..

публикувано на 31.03.24 в 09:17
Григор Димитров

След драматична битка със Зверев Григор Димитров отива на финал в Маями

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за финала в турнира от сериите “Мастърс” в Маями, САЩ. Това стана след драматична битка, продължила 2 часа и 39 минути срещу олимпийския шампион и световен №5 Александър Зверев, завършила с..

публикувано на 30.03.24 в 09:27