Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До 72 часа президентът може да обяви датата на предсрочните избори

Председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски връща мандата за кабинет на президента Румен Радев.
Снимка: БГНЕС

Протоколно, отказвайки поканата да седнат, представителите на БСП върнаха на президента Румен Радев неизпълнен третия, последен проучвателен мандат за съставяне на правителство в 47-ото Народно събрание.
Предстои държавният глава да разпусне парламента, да посочи дата за предсрочни избори и да назначи служебно правителство.
"Управляващата коалиция завещава на служебния кабинет и кризата в енергетиката, която може да прерасне в колапс на икономиката и на социалната система", заяви президентът и посочи, че това е най-тежкото наследство на правителството.



Запитан от лидерът на БСП Корнелия Нинова дали ще удължи работата на парламента, за да бъде решен проблемът с избора на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране, Радев лаконично призова депутатите да довършат своята дейност до края на седмицата. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев

Премиерът предупреди, че се спекулира с темата за български военни в Украйна

Нашият кабинет е с кратък хоризонт, нямаме право да искаме от хората да отлагат живота си, докато бъде избран редовен кабинет. Затова си вършим работата по възможно най-добрия начин, заявява в интервю за в-к "24 часа" служебният премиер Димитър Главчев...

публикувано на 20.05.24 в 10:26

“Медиана”: ГЕРБ води с 12% пред “Възраждане”, трето е ДПС

Три седмици преди изборите за национален и за европейски парламент ГЕРБ води с 27,5% пред “Възраждане” с 15,7% и ДПС с 14,2%, според социологическо изследване на агенция “Медиана”.  Втората политическа сила на предишния вот – “Продължаваме промяната..

публикувано на 19.05.24 в 09:46
Хилари Клинтън

Българските жени са по-добре представени в НС и корпоративния сектор от много страни по света

България изпреварва много от държавите по света по представителство на жените в парламента, както и на високи позиции в корпоративния сектор, заяви бившият американски секретар Хилари Клинтън на специална среща на Clinton Global Initiative в София...

публикувано на 19.05.24 в 09:06