Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очакват се първите евросредства за възстановяване и за иновации

Снимка: архив

Първите пари по Плана за възстановяване се очакват тази есен, заяви пред "Нова телевизия" служебният вицепремиер за еврофондовете Атанас Пеканов. Те ще са за 1,3 милиарда евро и България ще ги поиска до края на август. До два месеца Еврокомисията трябва да отговори дали ще ги отпусне. Пеканов подчерта, че за да има следващо плащане новият парламент трябва да приеме 22 закона до края на 2022 г.

През следващите 5 години в развитието на българския бизнес ще се инвестират близо 1,5 млрд. евро по новата Програма "Конкурентоспособност и иновации в предприятията". Ще се подкрепят микро, малки и средни предприятия за внедряване на нови технологии и иновации, съобщи Министерството на иновациите и растежа.   


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мариян Иванов със съпругата си Аня и децата им

За 20 години България се е променила в много положителна посока

Животът е същински низ от случайности, които понякога го превръщат в истинска приказка. Една среща по време на българска вечер в дискотека в САЩ променя живота на сънародника ни Мариян Иванов и днес той е щастливо женен за съпругата си Аня, която е..

публикувано на 23.09.24 в 08:10

Слънчев понеделник, подходящ за преходи в планината

През нощта ще е предимно ясно и почти тихо. Сутринта на отделни места в котловините ще се образува ниска облачност или мъгла. Минималните температури ще са от 4°-5° , на места из високите полета на Западна България до 15°-17° по Черноморието, в София –..

публикувано на 22.09.24 в 19:05

Адвокати от цялата страна обявиха протестна готовност заради президентско вето

Готовност за ефективни протестни действия обявиха председателите на адвокатските колегии в страната заради наложено от президента Румен Радев вето на промени в Закона за адвокатурата. Приетите наскоро промени са за нови правила за определяне на особени..

публикувано на 22.09.24 в 17:21