Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ББР предлага кредитна програма за енергийна ефективност на малкия и средния бизнес

Снимка: naukamon.eu

Българската банка за развитие ще помага на компаниите в сектор „Преработваща промишленост“ да преминат към зелена и нисковъглеродна икономика чрез новата си програма „Енергийната ефективност на малките и средните предприятия“. Нуждата от подобни инвестиции вече не е само въпрос на стратегия за зелен преход и опазване на климата, а необходимост заради несигурността на енергийните пазари и последиците от пандемията, съобщават от Министерството на иновациите и растежа. Фирмите ще могат да се възползват от директни кредити от 100 хил. до 500 хил. лв.

Програмата на ББР е на обща стойност 30 млн. лв. Целта е да се ускори въвеждането на енергоспестяващи технологии в производството, което ще доведе до намаляване на консумираната електроенергия от външни доставчици.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Силна буря и едра градушка доведоха до бедствено положение в няколко български общини

След снощната буря, придружена с градушка и силен вятър, няколко общини в страната понесоха сериозни щети и обявиха бедствено положение.  За кошмарна гледка, невиждана досега опустошителна буря, апокалипсис с изпокъсани електрически проводници,..

публикувано на 14.06.24 в 11:07

Жълт и оранжев код за опасни валежи в 19 области на Централна и Източна България

В петък,14 юни, през страната с умерени ветрове ще премине студен атмосферен фронт. На много места ще има кратки, но интензивни валежи с гръмотевици. В Югоизточна България има опасност от градушки. Минималните температури ще са между 17 и 21°,..

публикувано на 13.06.24 в 19:40
Градушката в Габровско

Градушки и бури удариха Централна и Източна България

В Ловешко продължават огледите на щетите от бурятя, придружена с градушка, която на 12 юни в 19 ч. наводни улици, унищожи реколта и прекъсна тока на много места. Само за около 20 минути над Ловеч се изляха 25 литра дъжд на кв. м. и градушка ...

публикувано на 13.06.24 в 09:16