Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Високопоставен американски дипломат е на двудневно посещение в София

Снимка: Прессекретариат Президентство

Държавният глава Румен Радев се срещна с ръководителя на Офиса за координиране на санкциите в Държавния департамент на САЩ, посланик Джим О‘Брайън, който е на посещение в София от 30 до 31 август. На срещата бяха обсъдени предстоящите парламентарни избори, разработването на законодателната рамка за прилагането на Плана за възстановяване и устойчивост, присъединяването на България към Шенгенското пространство, както и енергийната диверсификация, информира прессекретариатът на президентството. Румен Радев е изтъкнал пред високопоставения гост, че силна икономика, проспериращо общество и свободни медии могат да се градят само на върховенството на правото и това изисква борбата с корупцията да не е подвластна на политически или други съображения. 

По време на визитата на посланик О‘Брайън у нас са предвидени срещи с представители на българското правителство и с членове на международната бизнес общност. Темите на разговорите на посланик О‘Брайън са свързани с насърчаването на прозрачна и благоприятна бизнес среда, подпомагането на преките чуждестранни инвестиции и засилването на върховенството на закона.

Предвидено е американският дипломат да посети и събитие, организирано от Американската търговска камара с участието на Германската и Швейцарската търговски камари, посветено на засилването на трансатлантическите бизнес отношения.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Горещото време продължава

Във вторник , 25 юни, преди обед ще бъде предимно слънчево, а в следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места главно в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици...

публикувано на 24.06.24 в 19:40

БДЖ планира електронни устройства за покупка на билети във влаковете

Започва поетапно оборудване на влаковете с електронни устройства за продажба на билети, съобщи управителят на "БДЖ - Пътнически превози" Венцислав Славков, цитиран от Министерството на транспорта. Такива устройства вече работят пилотно по..

публикувано на 24.06.24 в 17:20
Невяна Филева от сдружение „Енерджи“

Около 1200 украински деца са били записани в детски градини и училища във Варненско

През изминаващата учебна година около 1200 украински деца са били записани в детски градини и училища във Варненска област, съобщиха от сдружение "Енерджи", което е част от Общностния център за закрила и включване на бежанци в крайморския град. В..

публикувано на 24.06.24 в 14:29