Русе днес ще бъде домакин на първия у нас фестивал на торта “Гараш” и през целия ден в центъра на града сладкари от различни райони на страната ще демонстрират своите творения. В края на XIX век в русенския гранд хотел “Ислях хане” се ражда рецептата на прочутия захарен деликатес, който носи името на създателя си Коста Гараш.
За основа на тортата майсторът от виенското сладкарско училище използва вече известната в цяла Европа торта “Сахер”, но променя рецептата – без брашно, без олио, но с много бутер, както русенци наричат кравето масло, с орехи, какао и много шоколад. “Туристите в Русе винаги питат за нещо специфично, което да опитат тук, и мисля, че тортата “Гараш” е много подходяща да ги изкушим”, каза зам.-кметът на Русе Златомира Стефанова.
Колко много неща могат да се сътворят от глина – на това се учат децата от Народно читалище "Развитие 2022" в мездренското село Ослен Криводол. Работилницата е отворена в рамките на превърналата се в традиция лятна школа. От калени паници и..
Няма човек, вдишал въздуха на Родопите, да не е останал омагьосан от живописните гледки и легендите на планината. Дните от 4 до 10 август ни дават куп причини да изберем Западните Родопи, и по-специално района на град Ардино за своя лятна..
Министерство на туризма за поредна година организира националното представяне на международното туристическо изложение World Travel Market в Лондон. По време на 45-ото издание на събитието, от 4 до 6 ноември т.г., България ще се представи с рекордно..
Министерство на туризма за поредна година организира националното представяне на международното туристическо изложение World Travel Market в Лондон. По..
С ритуал по полагане на венци и цветя пред паметника "Илинден" в местността Предела, на 2 август ще бъде отбелязана 122-годишнината от избухването на..
Няма човек, вдишал въздуха на Родопите, да не е останал омагьосан от живописните гледки и легендите на планината. Дните от 4 до 10 август ни дават куп..