Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България да посредничи за мир в Украйна

Снимка: Facebook / Илияна Йотова

България трябва да има кураж и самочувствие да инициира срещи на най-високо дипломатическо ниво, за да се търси решение на изострената международна ситуация, каза във Велико Търново вицепрезидентът Илияна Йотова.

"След декларацията на руския президент очевидно става дума за задълбочаване на този конфликт, за разрастване на войната и за много опасности, които нашето поколение не познава". Трябва да има отговор от големите международни  организации, призова Йотова.

България да вземе категорично становище и решение в рамките на ЕС. Има какво да се желае по лидерството на Европа. Още не е късно Европа в лицето на своите институции и 27 държави членки да постави на масата темата за спиране на войната в Украйна, коментира вицепрезидентът. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Есенни горещини ще има през деня в петък

В петък , 27 септември, ще е слънчево и дневните температури ще се повишават. Минималните температури ще са между 11 и 16°, в София 11°. Максималните ще са от 28 до 33°, в столицата ще е 29°.  По Черноморието  ще е слънчево, сутринта на..

публикувано на 26.09.24 в 19:45

Депутатите отхвълиха на първо четене промени, засягащи смяната на пола на деца

Народното събрание отхвърли на първо четене петте проекта за промени в Закона за закрила на детето. Най-спорните предложения в тях се отнасят до смяната на пола на деца под 18 години. Законопроектът на “Има такъв народ” предвижда пълна забрана..

публикувано на 26.09.24 в 15:32

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 19

В брой 19 на предаването слушайте: За българите в Кипър и отношението им към българския език и култура - Мария Мавруди, председател на Културната асоциация на българите в Кипър; Защо българите в Албания срещат трудности с употребата на..

публикувано на 26.09.24 в 12:00