Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нахлува студен фронт с валежи и гръмотевични бури

Снимка: БГНЕС

През нощта, с преминаването на студен атмосферен фронт в Западна и Централна България ще има значителни валежи с гръмотевични бури и градушки, които към сутринта ще обхванат и Североизточна България. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще започне да се усилва. Минималните температури ще бъдат между 13° и 18°, в София около 13°.

Утре, 2 октомври, ще духа умерен и силен запад-северозападен вятър, с който ще нахлуе по-хладен въздух. От запад валежите ще спират, а облачността ще намалява. В Източна България, преди обяд все още ще вали, в отделни райони с гръмотевици и условия за градушки, но след обяд и там облачността ще намалее. Максималните температури по високите полета в Западна България ще бъдат от 18°-19°, в югоизточните райони до 26°, а в София около 18°. 

В планините ще духа силен и бурен северозападен вятър. Още преди обяд валежите ще спрат, а облачността ще намалее, най-късно в масивите от Източна България. Максимална температура на височина 1200 метра около 15°, на 2000 метра около 7°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

БДЖ планира електронни устройства за покупка на билети във влаковете

Започва поетапно оборудване на влаковете с електронни устройства за продажба на билети, съобщи управителят на "БДЖ - Пътнически превози" Венцислав Славков, цитиран от Министерството на транспорта. Такива устройства вече работят пилотно по..

публикувано на 24.06.24 в 17:20
Невяна Филева от сдружение „Енерджи“

Около 1200 украински деца са били записани в детски градини и училища във Варненско

През изминаващата учебна година около 1200 украински деца са били записани в детски градини и училища във Варненска област, съобщиха от сдружение "Енерджи", което е част от Общностния център за закрила и включване на бежанци в крайморския град. В..

публикувано на 24.06.24 в 14:29
Доц. д-р Спас Ташев

Евроинтеграцията няма да е сред водещите приоритети на новоизбраното правителство на Северна Македония

Празникът Свети Дух в България се отбелязва и като Ден на Македония. Традицията тръгва още след Илинденско-Преображенското въстание (1903 г.), като първоначално е бил Ден на борбата за Македония и Одринско, а след Първата световна война е станал "Ден..

публикувано на 24.06.24 в 13:05