Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Финишираха победителите в Софийския маратон

Снимка: marathonsofia.com

Мароканецът Мохамед Чабут и кениката Чебой Джепкогей спечелиха Софийския маратон - 2022 при жените и мъжете. Престижната надпревара се проведе при огромен интерес с участието на над 4000 състезатели в четирите дистанции. На старта застанаха и над 900 чужденци от 46 държави.

Хубавото време помогна за много силен резултат при мъжете. Чабут триумфира с личен рекорд и третото време в историята на Софийския маратон от 2:13:38 ч. При жените Джепкогей и етиопката Айеле Ендигу бягаха рамо до рамо по цялото трасе. Победителката финишира с 5 секунди преднина и време от 2:45:52 ч.

В полумаратона Маринела Нинева успя да донесе победа за България при жените с резултат от 1:17:48 ч.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Стойка Кръстева

EUBC представи филм за олимпийската ни шампионка по бокс Стойка Кръстева

Европейската федерация по бокс /European Boxing Confederation, EUBC/ представи филм, посветен на олимпийската ни шампионка от Токио при жените Стойка Кръстева. Лентата, дълга 48 минути, е шести епизод от серията "The Protagonists". В нея..

публикувано на 12.04.24 в 16:01

Елитът на световната художествена гимнастика се събира на Световната купа в София

София отново се превръща в столица на световната художествена гимнастика, в която елитът на този спорт ще нарисува голямата картина от предусещания, емоции и въжделения броени месеци преди олимпийските игри в Париж. От 12 до 14 април в зала..

публикувано на 11.04.24 в 11:25

Втора загуба за Нургюл Салимова на Турнира на претендентките

Нургюл Салимова загуби от Александра Горячкина на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат в Торонто. Партията беше първата класическа между двете от финала за Световната купа през август м.г., който заемащата трето място в световната..

публикувано на 11.04.24 в 10:30