Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Туризмът догонва нивата преди пандемията, прогнозират успешен зимен сезон

Снимка: БГНЕС

Зимният туристически сезон ще бъде толкова успешен колкото летния. Очакваме да се върнат английските туристи, както и много други, които ги нямаше по време на пандемията. Това прогнозира Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма пред Bloomberg TV Bulgaria. Според него ски курортите, балнео-спа хотелите, градовете и историческите забележителности в страната тази зима ще бъдат посетени от около 1,2 млн. чужди гости. 

След успешния летен сезон браншът отчита, че се доближава все повече до резултатите преди пандемията. От юни до август 2,2 млн. чужди туристи са посетили страната, което е с 50% повече от същия период през 2021 г. 

БНР подкасти:

Още от категорията

Клипове на корейски младежи за България предизвикват голям интерес в мрежата

"България има изключителен потенциал да привлича туристи от далекоизточните пазари. Не само в София, но и в по-малко населените места". Това заяви Джонгин Бе, посланик на Република Корея в България, на среща с министъра на туризма Зарица Динкова. На..

публикувано на 13.10.23 в 15:45

Тотален срив на израелския пазар – какво се случва и какво да очаква туристическият ни бранш

В последните дни българските туроператори изцяло отмениха своите програми за Израел, след ненадейните терористични атаки на „Хамас“ и последващия военен конфликт . Нискотарифните авиокомпании, опериращи на българския пазар, също преустановиха..

публикувано на 13.10.23 в 10:15
Зураб Пололикашвили и Зарица Динкова

UNWTO ще издаде пътеводител за кулинарния туризъм в България

Световната организация по туризъм към ООН ще подготви Пътеводител за кулинарен туризъм специално за България, съобщи Зураб Пололикашвили - генерален секретар на UNWTO на среща в Мадрид с министъра на туризма Зарица Динкова. Той е благодарил за българското..

публикувано на 10.10.23 в 08:59