Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България и Армения ще стимулират двустранните бизнес връзки

Снимка: president.bg

Президентът на Армения Вахагн Хачатурян е у нас на държавно посещение по покана на българския си колега Румен Радев. Това е първата визита на арменски президент в България от 14 години насам и се състои в контекста на 30-годишнината от установяването на двустранни дипломатически отношения между двете страни. По време на срещата си двамата държавни глави изведоха като приоритет в двустранните отношения насърчаването на икономическото и инвестиционното сътрудничество и на партньорството между представителите на бизнеса от България и Армения. 

Радев и Хачатурян откроиха отличните двустранни връзки в дух на близко приятелство, доверие и уважение, основани на вековни исторически, културни и духовни взаимодействия между народите на двете държави. "Арменската общност в България, чиято роля в нашето общество ние високо ценим, е не само здрава връзка между нашите страни, но тя е и символ на солидарност, приятелство и съпричастност", заяви българският президент. Президентът Хачатурян изказа признателност към българския народ за подкрепата арменската общност у нас да съхранява своята културна идентичност.

В рамките на визитата беше подписан Протокол за създаване на Арменско-Българска търговско-икономическа камара от Гагик Макарян и Васил Велев – председатели съответно на Републиканския съюз на работодателите в Армения и на УС на Асоциацията на индустриалния капитал в България.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Резултатът от вота на 9 юни ще се реши в последните два дни

40,2 % от имащите право на глас са готови на 9 юни да отидат до урните. 3,5% са заявили, че ще гласуват с „Не подкрепям никого“. За изборите за Европарламент са готови да гласуват 37,7% от имащите право, а 3,1% декларират твърдо намерение за гласуване..

публикувано на 07.06.24 в 09:42

Слънчев и топъл петък

В петък, 7 юни, ще бъде слънчево. Следобед над планинските райони ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали. Ще духа слаб вятър, предимно от изток. Максималните температури ще бъдат между 28° и 33°, в София – около 28°...

публикувано на 06.06.24 в 19:40

България днес - 6 юни 2024 г.

В „България днес“ на 6 юни се отправяме към Милано за фестивала „Светът у дома“, чиято цел е взаимното опознаване и диалогът между различните общности на територията на италианския мегаполис. България участва за първи път като единствен представител на..

публикувано на 06.06.24 в 19:00