Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес - 6 юни 2024 г.

В „България днес“ на 6 юни се отправяме към Милано за фестивала „Светът у дома“, чиято цел е взаимното опознаване и диалогът между различните общности на територията на италианския мегаполис. България участва за първи път като единствен представител на Европа. Отиваме в Роверето, отново в Италия, домакин на международната изложба "Човешките права и достойнство" с българско участие. Разговаряме с Антон Оруш, колекционер на български технически изобретения и автор на две издания по темата, който ще ни обясни що за инструмент е филтонът. Накрая говорим за театър, разказваме за  театрална студия „Игра“ и предстоящите ѝ премиери в дом на културата „Средец“ в София. Водеща е Мария Стоева. Приятно слушане!

01:10 – Актуалната информация от България и българските общности зад граница

06:55 – Времето

12:25 – Българи от Милано представят България на фестивала "Il mondo in casa"

28:00 – Българско участие в международна изложба за човешките права в Италия

32:20 – Малко познати български технически изобретения от колекцията и книгите на Антон Оруш

35:05 – Премиери на театрална студия „Игра“

60:05 – Песен на деня: Васко Кръпката и Подуене блус бенд – „Няма бира“ 

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", , както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 16 юли 2024 г.

В „България днес“ на 16 юли ви предлагаме актуална информация от България и българските общности зад граница, разговор с доц. д-р Марко Скарпа от Италия ще поговорим за българския език и Кирило-Методиевото наследство. Как се възприемат съвременните..

публикувано на 16.07.24 в 19:00

България днес - 15 юли 2024 г.

Началото на седмицата настъпва с Горещниците – най-знойните дни в годината според народните ни поверия. В „България днес“ ще говорим за огъня и водата и всичко, което те означават в нашата култура. След това ще се „разхладим“ с..

публикувано на 15.07.24 в 19:00

България днес - 12 юли 2024 г.

В "България днес" на 12 юли ви разказваме за едно българско село във Варненско, което е пример за оцеляване по български. В рубриката "По съседски" правим обобщение на по-значимите събития от Балканите през отминаващата седмица. Говорим за..

публикувано на 12.07.24 в 19:00