Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Базар на български книги в Чикаго

Базарът на книгата ще се проведе в културния център "Българика" в Чикаго
Снимка: ФБ на "Българика"

Конфедерацията на българските културни организации и дейци в чужбина организира най-голямото литературно събитие в Чикаго този есен - Базар на книгата.

Той ще се проведе на 5-ти и 6-ти ноември в културния център "Българика" в американския град. Ще вземат участие шест български издателства.

Те ще представят творби на някои от най-търсените и популярни български автори. Сред тях са Здравка Евтимова, Георги Господинов, Маргарита Петкова, Милен Русков.

Публиката в Чикаго ще има възможност да се срещне на живо с някои от писателите. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Традиционни пехливански борби в Голо бърдо, Албания

Село Големо Острени, намиращо се в историко-географската област Голо бърдо в Албания, в която живее голяма част от българското национално малцинство, и през тази година беше домакин на пролетния турнир по свободна борба. Турнирът се провежда винаги..

публикувано на 18.05.24 в 10:50

Българска изложба в Братислава ще разкаже истории от глаголически времена

Българският културен институт в Братислава ще открие на 22 май т.г. документалната пътуваща изложба “Истории от глаголически времена” на Държавния културен институт към министъра на външните работи и на Института за български език при Българска..

публикувано на 18.05.24 в 09:10
Снимка: Facebook / malkata.bulgaria.ms

"Нишка от корен" събира любителите на българския фолклор в Мюнстер

Четвърти традиционен български събор "Нишка от корен" ще се проведе на 18 и 19 май в Мюнстер, Германия. От местното Българско културно сдружение "Малката България" поясняват във Фейсбук, че съборът е мястото, "което възкресява с неподозирана сила..

публикувано на 18.05.24 в 07:05