Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алжир е готов да задълбочи връзките си с България в енергетиката

Снимка: president.bg

България високо цени ролята на Алжир като фактор на стабилност в региона на Северна Африка и Средиземно море и като особено важен партньор в осигуряването на надеждни доставки на енергийни ресурси за Европа в условията на криза. Това каза президентът Румен Радев на среща с президента на Алжир Абделмаджид Тебун в рамките на 27-ата Конференция на страните по Рамковата конвенция на ООН за изменението на климата в Египет.

Радев подчерта интереса на страната ни за провеждането в скоро време на бизнес форум между български и алжирски компании, на който да бъде обсъдена реализацията на общи проекти. Президентът Тебун изрази готовността на Алжир да задълбочи двустранното партньорство в енергетиката, включително и чрез доставки на втечнен природен газ за България.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България гласува за Народно събрание и Европейски парламент

Днес в България е ден за избори – гласуваме за 17 български депутати в 720-членния Европейски парламент и за 240 народни представители, които ще влязат в 50-ото Народно събрание на страната ни. В изборната надпревара участват 32 политически формации..

публикувано на 09.06.24 в 07:15

Столичният зоопарк с ново попълнение от екзотични колобуси

Група изключително красиви и екзотични маймуни – колобуси, е настанена в зоологическата градина на София. Колобусите вече могат да бъдат видени в сградата на втори маймунарник, като за тях са подготвени едни от най-хубавите големи и просторни..

публикувано на 08.06.24 в 14:30
Картината „В заедност приютени“

Българско участие на международна изложба за човешките права и достойнство в Италия

От 8 юни до 9 октомври италианският град Роверето е домакин на международната изложба "Човешките права и достойнство". Тазгодишното 18-то издание на експозицията показва тематични творби на художници от 32 държави, включително и от България...

публикувано на 08.06.24 в 07:30