Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алжир е готов да задълбочи връзките си с България в енергетиката

Снимка: president.bg

България високо цени ролята на Алжир като фактор на стабилност в региона на Северна Африка и Средиземно море и като особено важен партньор в осигуряването на надеждни доставки на енергийни ресурси за Европа в условията на криза. Това каза президентът Румен Радев на среща с президента на Алжир Абделмаджид Тебун в рамките на 27-ата Конференция на страните по Рамковата конвенция на ООН за изменението на климата в Египет.

Радев подчерта интереса на страната ни за провеждането в скоро време на бизнес форум между български и алжирски компании, на който да бъде обсъдена реализацията на общи проекти. Президентът Тебун изрази готовността на Алжир да задълбочи двустранното партньорство в енергетиката, включително и чрез доставки на втечнен природен газ за България.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Фотоизложбата "Невинност без граници" разкрива света на децата бежанци

На Световния ден на бежанците - 20 юни, от 11:00 часа на Терминал 2 на Летище София ще бъде официално открита фотоизложбата с деца бежанци, озаглавена "Невинност без граници". Събитието се организира от УНИЦЕФ, Посолството на Швейцария в България,..

публикувано на 20.06.24 в 08:30

Българин ще се състезава за Световната купа по паеля

Българинът Николай Тодоров - Ник е сред претендентите за най-добър майстор на паеля в света. World Paella Day Cup e кулинарно първенство за приготвяне на паеля, което ще се проведе за седми път във Валенсия с участници от цял свят. Целта на..

публикувано на 19.06.24 в 20:05

Жълт код за опасни горещини в цялата страна, без Черноморието

Астрономическото лято идва със слънчево и горещо време. В четвъртък , 20 юни, минималните температури ще са между 17 и 22°, в София 17°. Максималните в страната ще са от 34 до 39°, в столицата 34°.  По Черноморието  ще е слънчево със..

публикувано на 19.06.24 в 19:25