Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лидерът на “Възраждане”: Готови сме да водим разговори и да защитаваме политики

Снимка: БГНЕС

На консултациите с четвъртата парламентарна сила – “Възраждане”, за съставяне на кабинет, президентът Румен Радев изтъкна, че кризите у нас изискват да имаме редовно правителство, което да взема решения с дългосрочен хоризонт. “Задачата за съставяне на кабинет е най-важната пред Народното събрание. Имаме готов състав на кабинет - ако стигнем до трети мандат, сме готови да го поискаме от Вас”, отговори лидерът на партията Костадин Костадинов. Той каза още, че по отношение на първия мандат партията му може да води разговори, но ще отстоява позициите си. “Готови сме да защитаваме политики“, добави Костадинов.  

По повод искането на "Възраждане" за референдум относно членството на страната ни в Еврозоната държавният глава заяви, че провеждането на референдум по въпроси, уредени във вече ратифицирани международни договори, противоречи на Конституцията.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Доц. Росен Калпачки

България е сред страните с най-много жертви на инсулти в ЕС

В България умиращите от инсулт са четири пъти повече, в сравнение с останалите държави в ЕС, сочи доклад на Европейската комисия от 2021г. През 2023 г. в страната ни са регистрирани 45 хиляди пациенти с инсулт, от които над 5500 са починали..

публикувано на 27.06.24 в 19:58

България днес - 27 юни 2024 г.

Българското слово е водещата нишка на в програмата ни на 27 юни, защото в София започна международен форум, посветен на кирилицата. За литературното вдъхновение на сънародниците зад граница и картината на  българския културен живот в чужбина говорим със..

публикувано на 27.06.24 в 19:00

България беше представена на изложение за висше образование в Япония

Български висши училища се включиха в проведеното в Япония Изложение за висше образование в ЕС, което се проведе на 15 и 16 юни 2024 г. в Токио и Киото. Сред образователните институции от 20 държави-членки на ЕС бяха Медицинският университет в..

публикувано на 27.06.24 в 17:35