Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България ще бъде представена на есенния туристически панаир в Букурещ

Снимка: targuldeturism.ro

Възможностите за туризъм в България ще бъдат представени на есенния туристически панаир, който започва днес в Букурещ и ще продължи до 13 ноември. 

Осемдесет и шест компании от 9 държави – България, Египет, Израел, Канада, Малдивите, Палестина, Турция, Япония и Румъния, ще демонстрират офертите си в павилион B1 на изложбения център Ромекспо. Панаирът се организира в партньорство с Търговско-промишлените палати на Румъния и Националната асоциация на туристическите агенции. 

Очакват се големи отстъпки за екзотични дестинации за новогодишната нощ и промоции за настаняване в известни планински курорти за Коледа, а входът за посетителите е безплатен, съобщава агенция Аджерпрес, цитирана от БТА. 

По данни на българското Министерство на туризма, в трите години преди пандемията от Covid-19, средно над 1 милион и 200 хиляди румънски граждани годишно са пътували в България с цел туризъм. В същото време, транзит през страната ни преминава огромен поток от румънски пътници, чиято крайна дестинации са Гърция, Турция или страни от Централна и Западна Европа.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Експерти дискутират бъдещето на кулинарния туризъм у нас

Кои са по-важните кулинарни и F&B (Food and Beverage или храни и напитки) тенденции през 2024-а?  Как се променят вкусовете на клиентите и готови ли са ресторантьори и готвачи за промяната? И още - ще стане ли България най-сетне световна гурме..

публикувано на 07.05.24 в 12:10

Момчиловци – селото с 30-те параклиса, привлича поклонници от страната и чужбина

Трийсетте параклиса на Момчиловци са сред най-посещаваните туристически забележителности в родопското село по великденските празници. “ Маршрути за поклоннически туризъм водят към параклисите, които закрилят селото ”, казва кметът Сийка Суркова. По..

публикувано на 04.05.24 в 11:47

С великденско гмуркане в морето започва юбилейният сезон на остров Света Анастасия

Туристическият комплекс "Света Анастасия" край Бургас, който е и сред най-посещаваните български черноморски обекти, отбелязва 10-години от своето откриване като туристическа дестинация. Затова и туристическият сезон тази година започва по-рано –..

публикувано на 04.05.24 в 09:15