Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След месеци принудителен престой корабът "Царевна" акостира във Варна

Корабът "Царевна".
Снимка: БГНЕС

Корабът "Царевна", който бе блокиран от началото на военните действия между Русия и Украйна на пристанището в град Мариупол вече е в български води. По информация на българското външно министерство, пътуването по вода е отнело осем дни, по време на които е поддържан постоянен контакт между компанията – корабособственик и дирекция "Ситуационен център" в МВнР.

Плавателният съд пътува с 15-членен екипаж, под малтийски флаг, и днес акостира в пристанище Варна. Преди това, по време на принудителния престой в Мариупол, МВнР е поддържало редовна връзка с компанията – корабособственик, както и с компетентните власти, за да съдейства за извеждането на кораба по море. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Преходът към либерализация на пазара на електричество ще е юли-декември 2025 г.

Приемайки окончателно изменения в Наредбата за регулиране на цените на електрическата енергия, Комисията за енергийно и водно регулиране набеляза следващия етап от либерализацията на пазара на електроенергия, предвиждащ пълна либерализация на..

публикувано на 07.05.24 в 19:20

България днес - 7 май 2024 г.

С началото на Светлата седмица, в предаването "България днес", говорим за красивото и пленителното около нас. Какво е бъдещето на т.н. гурме-туризъм и има ли той почва у нас – отговорите ще търсят експерти в бранша на 8 май в София, а ние ви..

публикувано на 07.05.24 в 19:00

38% от българите виждат в развитието на изкуствения интелект проблем

Развитието на изкуствения интелект поделя нагласите сред българите, но като че ли притеснението надделява. Това показват резултати от изследване на социологическата агенция "Галъп интернешънъл". 21% от анкетираните казват, че изкуственият..

публикувано на 07.05.24 в 18:54