Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В София се провежда коледно изложение на минерали и скъпоценни камъни

Снимка: earthandman.org

Коледен подарък за любителите на причудливите форми на минералите и скъпоценните камъни предлага музеят "Земята и хората". В централното фоайе посетителите могат да се насладят на специално изложение с участието на десетки фирми и колекционери от България и чужбина, творци на авторски изделия с минерали, картини, украсени с природни материали и сувенири с инкрустирани камъни.

Специално за малките посетители от музея "Земята и хората" са организирали работилница за коледни картички. Те също са на тема "коледна украса с цветни минерали и полускъпоценни камъни". Едновременно с това специалисти от музея помагат на децата да се ориентират в света на минералите, да ги разпознават и назовават, както и да се запознаят с техните находища и структура.
Изложението продължава до 4 декември.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Росица Матева

6100 кандидати за депутати, от които 1826 жени, ще се борят за доверието на избираталите

На 9 юни избирателите ще имат на разположение общо 9356 машини за гласуване в страната и 245 в чужбина, съобщи говорителят на Централната избирателна комисия Росица Матева пред бТВ . Тя уточни, че ако по някаква причина в дадена секция..

публикувано на 06.06.24 в 13:28

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 3

В третия брой на предаването ви отвеждаме при българите в Албания, за да поговорим за лектората по български език и за лятното езиково училище, което се организира от няколко години в Тирана и към което интерес проявяват както младежи от български..

публикувано на 06.06.24 в 12:00

Идва слънчево и топло време, ще превалява само над планините

В четвъртък, 6 юни, още в сутрешните часове валежите ще спрат над цялата страна. През деня ще е слънчево. След пладне, главно над планините ще се заоблачава и превали. Минималните температури ще са между 14 и 21°, в София 14°. Максималните..

публикувано на 05.06.24 в 20:35