Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма пострадали българи при тежка катастрофа и обгазяване с амоняк в Сърбия

Снимка: Радио Шумен

Няма пострадали българи при дерайлирането на товарен влак превозващ амоняк в Сърбия, заяви пред БНТ зам.-министърът на транспорта Красимир Папукчийски. От българското външно министерство препоръчват да се избягват посещения на Пирот в следващите няколко дни, където е обявено извънредно положение. При нужда от съдействие български граждани мога да се свържат с дежурен телефон на Генералното консулство в Ниш 00381668408062.

Компанията "Сърбия Карго" съобщи, че се е обърнал товарен влак, който се движи ежедневно по участъка Ниш-Димитровград и превозва суровини от България до Прахово и Шабац. Франс прес информира, че във вагоните на дерайлиралия влак са били превозвани химически материали от България.

Сръбски екип е поел влака на границата при Драгоман-Цариброд от българския екип в изправно търговско и техническо отношение. 3 цистерни с амоняк са обърнати. От цистерната, която е паднала в река Нишава има по-сериозен теч, обобщи Папукчийски.  

51 са хоспитализирани в Пирот със симптоми на отравяне с амоняк в неделя след 18 ч. 7 пострадали са прехвърлени в Ниш. Властите са призовали гражданите, които живеят в близост до аварията, да не напускат домовете си и да не излизат на открито. Поради лоша видимост е имало катастрофа на магистралата към България и движението е било спряно и отклонено по обходен път, предадоха сръбските медии.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Говорителката на руската дипломация обвини България, че преформатира 9 май

Управляващият режим в България се опитва да преформатира "Деня на победата" в "Ден на Европа“ и пренебрегва задълженията за опазване на културните и мемориалните обекти. Това посочи в коментар официалният представител на руското външно министерство..

публикувано на 17.05.24 в 09:09

Тежка катастрофа с кола на НСО в Аксаково

Автомобил на Националната служба за охрана (НСО) катастрофира на 17 май в 17:30 ч. на влизане в град Аксаково. С колата на НСО е пътувал съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков, съобщи БТА.  При удара има един загинал.  Той е..

публикувано на 17.05.24 в 08:54

Конституционният съд потвърди прекратената концесия на терминал "Росенец"

Конституционният съд отхвърли искането на президента Румен Радев да установи, че прекратяването на концесията на петролния терминал "Росенец" противоречи на Основния закон. Решението на магистратите е взето единодушно от участвалите 10 съдии, посочва..

публикувано на 17.05.24 в 08:52