Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Одобрена е Национална програма за младежта 2023-2025г.

Снимка: архив

На редовно заседание служебното правителство одобри Национална програма за младежта за програмен период от 2023 до 2025 г., включително. Сред основните приоритети на програмата е инвестиране в младежите между 15 и 29 г. чрез насърчаване на активното им включване, тяхната инициативност и информираност, неформално образование и обучение и др. Предвижда се финансиране на младежки дейности, инициативи и кампании, равен достъп за млади хора от малки населени места и подобряване на условията по младежката инфраструктура.

Очаква се проектите да обхванат 10% от младите хора в страната с по-малко възможности и 30% от малки населени места. Ще бъдат включени и 100 младежи работници и ще бъдат обновени 16 младежки пространства.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пуснаха 3 спасени мечета на свобода в Рила

Три спасени мечета през 2023 г. са върнати отново в дивата природа, съобщиха от Фондация "Четири лапи". В рамките на няколко съвместни операции малките Никола, Мишо и Анета бяха уловени, обгрижени в специализирани центрове в България и в чужбина...

публикувано на 14.05.24 в 10:51

Представят "Сфинксът на гнева" на писател Жарко Куюнджиски от РСМ

В галерията на Културно-информационния център на Република Серевна Македония в София  ще се състои представянето на романа „Сфинксът на гнева“ от македонския писател Жарко Куюнджиски. Романът "Сфинксът на гнева", в присъствието на автора, ще бъде..

публикувано на 14.05.24 в 09:05

Отново дъжд – жълт код за валежи в 7 области на Западна и Югозападна България

Във вторник , 14 май, минималните температури в страната ще са между 5 и 10°, в София 7°. През деня облачността ще е значителна, след обяд над Западна България ще има кратки валежи, в планинските райони интензивни. Максималните..

публикувано на 13.05.24 в 19:35