Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вече 7 години радио „Моята България“ е гласът на сънародниците ни в Аржентина

Как в България се празнуват имените дни през зимата – това бе темата на първото за 2023 г. предаване на интернет радио „Моята България“ в далечна Аржентина. Наскоро радиото отпразнува седем години от създаването си. Това е единствената медия от този тип не само в латиноамериканската държава, но и на южноамериканския континент въобще, припомня БТА.

„Моята България“ излъчва онлайн предавания на испански език. Това се налага от една страна поради факта, че преобладаващата част от диаспората ни в Аржентина (около 80000 души) са наследници на български емигранти, които не владеят българския, а от друга - за да се достигне до слушателите от целия испаноговорящ свят, твърди главният редактор Аксиния Иванова. И още:

Програмата на радиото е изцяло с просветна насоченост. Тя включва теми, свързани с България, интервюта с наши сънародници - българи или с български корени, отразяване на културни мероприятия на общността, цикли от уроци по български език и, разбира се, народното творчество, обичаи и традиции, към които изпитват голям интерес сънародниците ни от различни поколения в Аржентина, твърди Аксиния Иванова.

По думите ѝ, интернет радио „Моята България“ е успяло да набере популярност и да си спечели редица почитатели. Дейността на медията е свързана с разпространението и популяризирането на българската култура, а логото ѝ е: Гласът на българите в Аржентина! 

Съставил: Венета Николова

По публикацията работи: Михаил Димитров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Вити Гайтани" представят фолклорен спектакъл в Монреал

Клуб за народни танци "Вити Гайтани" ще представи днес от 19.00 ч. местно време в Монреал, Канада, танцовия спектакъл „Да съхраним българското“. Събитието, което ще се проведе на адрес 1191 rue Sauvé, Montréal, QC, H2C1Z8 , се организира със..

публикувано на 13.04.24 в 07:10

Ден на отворените врати в Българското училище "Св. св. Кирил и Методий" във Виена

Ден на отворените врати обяви за 13 април от 10:30 до 12:30 ч. местно време Българо-австрийското училище "Св. св. Кирил и Методий" във Виена.  Програмата предвижда демонстрационни учебни часове, които ще дадат възможност на родителите на..

публикувано на 12.04.24 в 15:09
Снимка: FB/Салон за българска култура и духовност

Българската естрада от 60-те и 70-те години звучи в Чикаго

Знаете ли какво е общото между Лили Иванова, Васил Найденов, Йорданка Христова, Богдана Карадочева, група "Диана експрес"? Всички тези знакови за страната ни изпълнители започват своя професионален път през 60-те и 70-те години на XX век и бележат..

публикувано на 12.04.24 в 12:15