Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вече 7 години радио „Моята България“ е гласът на сънародниците ни в Аржентина

Как в България се празнуват имените дни през зимата – това бе темата на първото за 2023 г. предаване на интернет радио „Моята България“ в далечна Аржентина. Наскоро радиото отпразнува седем години от създаването си. Това е единствената медия от този тип не само в латиноамериканската държава, но и на южноамериканския континент въобще, припомня БТА.

„Моята България“ излъчва онлайн предавания на испански език. Това се налага от една страна поради факта, че преобладаващата част от диаспората ни в Аржентина (около 80000 души) са наследници на български емигранти, които не владеят българския, а от друга - за да се достигне до слушателите от целия испаноговорящ свят, твърди главният редактор Аксиния Иванова. И още:

Програмата на радиото е изцяло с просветна насоченост. Тя включва теми, свързани с България, интервюта с наши сънародници - българи или с български корени, отразяване на културни мероприятия на общността, цикли от уроци по български език и, разбира се, народното творчество, обичаи и традиции, към които изпитват голям интерес сънародниците ни от различни поколения в Аржентина, твърди Аксиния Иванова.

По думите ѝ, интернет радио „Моята България“ е успяло да набере популярност и да си спечели редица почитатели. Дейността на медията е свързана с разпространението и популяризирането на българската култура, а логото ѝ е: Гласът на българите в Аржентина! 

Съставил: Венета Николова

По публикацията работи: Михаил Димитров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ученици от неделното училище в Лисабон

Учители от неделните училища в чужбина - с България в сърцето и в Португалия

С открит урок по родолюбие в Българското неделно училище "Св. Св. Кирил и Методий" завърши образователният форум в Лисабон, Португалия, събрал учители от наши неделни училища зад граница, експерти от Министерството на образованието и науката,..

публикувано на 17.03.24 в 20:05
Одрин, поклонение пред гроба на отец Александър Чъкърък в двора на храма

Почетоха паметта на пазителя на българските храмове и дух в Одрин

На 17 март се навърши една година от кончината на отец Александър Чъкърък. Той дълги години, всеотдайно работеше за възстановяването и запазването на двата български храма в Одрин и националните традиции в града. По този повод вицепрезидентът..

публикувано на 17.03.24 в 16:36

На 24 март във Валенсия ще има консултации за българите по социални въпроси

Информационно-консултативен ден за български граждани организира на 24 март Генералното консулство на България във Валенсия със съдействието на Службата по трудови и социални въпроси на Министерството на труда и социалната политика към Посолството на..

публикувано на 17.03.24 в 09:51