Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приемственост със служебния кабинет е условието за получаване на третия мандат

Снимка: БГНЕС

Съвсем естествено е третия мандат за съставяне на кабинет да получи онази политически сила, която може да продължи политиките на служебното правителство, заяви пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова.

Държавният глава има срок до понеделник да определи кой ще бъде последният мандатоносител. Според вицепрезидента служебният кабинет е върнал стабилността и страната ни единствена в ЕС има “спад в инфлацията, успокоение и стабилност по отношение на горива, цени, международни договори”. Решението на президента Румен Радев ще бъде взето след много сериозен анализ, добави тя.

Илияна Йотова посети Габрово по случай 188-ата годишнина от откриването на първото светско училище, чийто продължител е Националната Априловска гимназия.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ретро автомобили на парад в Бургас

XVII парад на класически автомобили и мотоциклети ще се проведе в Приморския парк в Бургас в събота, от 10 до 14,30 ч. Над 150 колекционери от Бургас и страната ще се включат в него, каза за БНР Бургас Димо Джамбазов, председател на Сдружение авто..

публикувано на 05.07.24 в 17:15

Мотористи се събират на събор край пещерата Леденика

От 5 до 7 юли поляните край пещерата Леденика до Враца ще се превърнат в мотостолица на България. Стотици любители на високите скорости от цялата страна ще вземат участие в поредното издание на Националния мотосъбор Враца – Леденика...

публикувано на 05.07.24 в 09:10

Фестивал на пясъчните фигури се открива в Бургас

Фестивалът на пясъчните фигури се завръща за 17-о поредно лято в крайморския град Бургас. Той ще отвори врати за посетители на 5 юли в парк „Езеро“, предаде БТА. Специално представление по повод откриването ще изнесат балетна школа „Марина..

публикувано на 05.07.24 в 08:05