Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представят енергийната стратегия на България за следващите 30 години

Росен Христов
Снимка: БГНЕС

На кръгла маса с участието на браншови организации, синдикати, депутати от Комисията по енергетика днес ще бъде представена разработваната от служебното Министерство на енергетиката стратегия за развитието на електроенергетиката за следващите 30 години. 

Министърът на енергетиката Росен Христов обяви, че тя предвижда изграждането на 4  ядрени енергоблока до 2050 г. "Виждането на министерството е за интензивно изграждане на мощности и запазване на функционирането на въглищните електроцентрали, така че България да остане нетен износител на електроенергия", каза той. Министерството също препоръчва изграждането на вецове и ВЕИ за осигуряване на плавен преход към декарбонизация.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Детски празник

Столичната община подарява безплатни театрални и циркови представления на децата през целия юни

Под мотото “За децата на София” градът ще се превърне в сцена на радост, спорт, култура и добротворство през целия юни, съобщиха от Столичната община. В продължение на месец децата ще могат да посещават безплатни театрални представления, да чуят..

публикувано на 01.06.24 в 14:31

Президентската инициатива “Подкрепи една мечта” за социалнослаби младежи събра 90 хил. лв.

Продължава набирането на средства в рамките на президентската инициатива “Подкрепи една мечта” за стипендии на младежи, настанени в приемни семейства и в центрове от семеен тип, които са приети във висши училища. Финансова помощ получават също..

публикувано на 01.06.24 в 11:10

Тържествена проверка (заря) във Враца в памет на Христо Ботев

Военнослужещи от Българската армия ще участват в тържествени ритуали в памет на поета-революционер Христо Ботев и падналите за свободата и независимостта на България, които ще се проведат в цялата страна. На 1 юни ще се проведе тържествена..

публикувано на 01.06.24 в 10:35