Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

В Лос Анджелис искат да има паметник на кирилицата

4
Снимка: личен архив

Паметник на кирилицата да бъде изграден в Лос Анджелис. Това предвижда проект, който обединява усилията на Българската фондация за изкуства, култура и образование, Генералното българско консулство в Лос Анджелис и автора на скулптурата Бронислав Ликоманов, каза пред БТА почетният консул на България в Сиатъл Елка Русков.

Скулптурата изобразява ръка на просветител, която държи книга, превръщаща се в птица. Под нея са издълбани буквите А, Б, В и Г, разказва авторът Бронислав Ликоманов.
Той е завършил "Художествен дизайн" в Националната гимназия за приложни изкуства „Св. Лука“ и "Анимационно кино" в Националната театрална академия "Кръстьо Сарафов". Живее в Калифорния. Работи като художник-аниматор за компании като водещи компании в тази индустрия. 

 Снимки: личен архив

Галерия

Още от категорията

Запазването на българската програма по радио SBS обедини диаспората ни в Австралия

След като в началото на месец март стана известно, че Австралийското обществено радио и телевизия (SBS) се готви да закрие програмата си на български език, сънародниците ни зад океана не спират да търсят начини това да не се случи.  До момента, в..

публикувано на 30.03.23 в 12:55
Facebook / Генерално консулство на България в Торонто

Български рози ще цъфтят в гр. Бърнаби, Канада

Български рози бяха засадени в гр. Бърнаби, Британска Колумбия, Канада. Към събитието, организирано от Генералното консулство на България в Торонто и Българо-канадското дружество в Британска Колумбия, се присъединиха много българи и канадски граждани...

публикувано на 30.03.23 в 07:10

В Северна Македония българите ще гласуват под натиска на стигматизацията

Около 120 000 македонци имат официално българско гражданство. Повечето от тях са в страни от ЕС. Около 30 000 са в Северна Македония, пише в сайта tribuna.mk журналистът Владимир Перев. Едва169 души обаче са заявили, че ще гласуват на 2 април в..

публикувано на 28.03.23 в 12:41