Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Главният прокурор открои отстъпление в противодействието на руското влияние у нас

Снимка: БГНЕС

В последните години у нас се забелязва известно отстъпление в противодействието на зловредното руско влияние, заяви главният прокурор Иван Гешев на международна дискусия в Конгреса на САЩ във Вашингтон, посветена на последиците от руската агресия в Украйна. По думите му, с началото на войната и предвид факта, че страната ни се намира близо до зоната на конфликта, налице е “един засилен интензитет на зловредно руско влияние”. Затова той смята, че е необходимо да се подобри сътрудничеството както на национално ниво, така и между институциите в партньорските страни. Иван Гешев се обърна към представителите на евроатлантическите страни от Балканите, призовавайки ги за съвместни действия, които да гарантират сигурността в нашия регион.


БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Милен Митев

Всяка минута поне 110 000 души слушат програмите на БНР

С три гласа "за" и два "против" членовете на Съвета за електронни медии приеха отчета на генералния директор на БНР Милен Митев за дейността на медията в периода октомври 2023 - април 2024 г. Против гласуваха Пролет Велкова и Симона Велева. Митев..

публикувано на 18.07.24 в 13:32

Якоб ван Бейлен и неговата уникална колекция от стари български килими

Казва, че отдавна не се чувства чужденец в България. Тук е неговият дом, научил е българския и подобно на повечето ни сънародници се вълнува от политическата ситуация в страната. Но най-голямата му страст, това, което изпълва дните му със светлина..

публикувано на 18.07.24 в 13:00

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 9

В деветия брой на предаването, с водещ - Красимир Мартинов, говорим за българските училища и българския език зад граница: Предизвикателствата пред българските училища зад граница – говори доц.д-р Адриана Любенова, Пловдивски университет,..

публикувано на 18.07.24 в 12:28