Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

МВнР покани международни наблюдатели за изборите на 2 април

Снимка: МВнР

МВнР отправи покани за международно наблюдение на насрочените за 2 април 2023 г. избори за народни представители в България. Постоянното ни представителство във Виена е изпратило вербални ноти с покани до Бюрото за демократични институции и права на човека, и Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), до Парламентарната асамблея на Съвета на Европа и др. "Гарантирането на честни, свободни и демократични избори, съгласно най-високите международни стандарти, е приоритет за Република България", - отбелязват от МВнР.

Още от категорията

България отново гласува!

Както и да живее българинът, идват избори... Точно в 7:00 часа днес започна изборният ден, в който за пети път в последните две години с гласа си трябва да формираме законодателния орган на държавата. Повече от 6 милиона и половина българи..

публикувано на 02.04.23 в 07:05

По съседски: Събития с балкански адрес

Гърция е решена да завърши граничната ограда към Турция по река Марица Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис заяви, че оградата на границата с Турция по протежението на р. Марица (Еврос) ще се доизгради, независимо дали това ще стане с..

публикувано на 31.03.23 в 10:40

Тренд: Победителят на изборите остава енигма

Ден преди провеждането на парламентарните избори не е ясно кой ще бъде победителят, показва проучване на агенция “Тренд”. 0,3% е разликата между ГЕРБ-СДС и “Продължаваме промяната-Демократична България” и те събират съответно 26,4% и 26,1% . Половин..

публикувано на 31.03.23 в 10:21