Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Илияна Йотова: РСМ сама блокира членството си в Европейския съюз

Снимка: БГНЕС-архив

"Република Северна Македония сама блокира членството си в Европейския съюз", заяви пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова, която гостува на Празника на боговете на виното в село Илинденци. Тя изтъкна, че страната ни е непреклонна и няма да отблокира процеса на преговори за еврочленство, докато българите не бъдат записани в Конституцията на РСМ с гаранция за спазване на човешките им права.

При изключителни мерки за сигурност България и Северна Македония честват Гоце Делчев

Вицепрезидентът коментира и новото разпределение на депутатските мандати, което, според нея, показва колко обезлюдява България. "22 месеца нестабилност в България не говорим за най-големия проблем – демографската криза. Не успяваме да върнем от чужбина активните българи, а скорошно проучване показва, че всеки четвърти би емигрирал. Това е страшна диагноза за държавата", изтъкна Илияна Йотова.

БНР подкасти:

Още от категорията

 Зоран Миланович

В четвъртък хърватският президент е на посещение в България

Президентът на Хърватия Зоран Миланович идва на 25 май на официално посещение в София, по покана на своя български колега Румен Радев. Двамата ще разговорят за перспективите в българо-хърватското сътрудничество, задълбочаването на двустранния..

публикувано на 25.05.23 в 06:15

Унгарската банка ОТР и нейният български клон ДСК, не са санкционирани

На заседанието на 22 май в Брюксел министрите на външните работи от ЕС не взеха решения по 11-тия пакет от санкции срещу Русия. Унгария не е заявила, че ще наложи вето, ако банка ОТР не бъде извадена от украинския черен списък, както заплаши..

публикувано на 23.05.23 в 11:20

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се договориха за съвместно управление, но при втория мандат

Кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС Мария Габриел върна на президента Румен Радев първия мандат за съставяне на правителство неизпълнен с мотива, че няма да допусне в състава на правителството да бъдат хора, издигнати чрез задкулисни договорки. Пред..

публикувано на 22.05.23 в 16:01