Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България изпраща спасителни екипи в Турция

| обновено на 06.02.23 в 14:15
Снимка: Министерство на отбраната

Два самолета „Спартан” излетяха към Турция, за да превозят български аварийно-спасителни екипи, съобщи Министерството на отбраната. От Столичната община обявиха, че изпращат 15 души и техника. 

Трус от 7.8 по Рихтер и последващи 6 труса нанесоха мащабни разрушения в Югоизточна Турция. Съобщава се за стотици загинали и над 2000 ранени. Земетресението е опустошило и граничните райони със Сирия. Усетено е в Израел, Кипър, Египет. Трусовете са регистрирани в България, Румъния, Албания. В Италия е имало предупреждение за средиземноморско цунами, каза доц. Пламена Райкова, сеизмолог от Българската академия на науките. Тя очаква в Турция поне една година да има вторични трусове. 

От външно министерство съобщиха, че няма данни за загинали българи в Турция.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българският патриарх Неофит

Заупокойна света литургия по повод 40 дни от смъртта на патриарх Неофит

Днес се навършват 40 дни от смъртта на българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, съобщиха от Българската патриаршия. По този повод от 9,00 ч. в столичния митрополитски катедрален храм “Света великомъченица Неделя” ще бъде отслужена..

публикувано на 21.04.24 в 06:00

Дъждовна и хладна неделя

През нощта облачността ще бъде значителна, на отделни места, главно в Югозападна България, ще вали дъжд. Минималните температури ще бъдат предимно между 3° и 8°, в София – около 5°. Утре преди обед ще започне да се развива купеста и..

публикувано на 20.04.24 в 18:30

Рекордно количество хероин задържаха на ГКПП “Капитан Андреево”

Близо 403 кг хероин на стойност над 16,7 млн. лв. беше открит на ГКПП “Капитан Андреево”. “ Заловеното количество е рекордно за последните пет години ”, заяви на брифинг служебният вътрешен министър Калин Стоянов. Наркотикът е бил разпределен в 156..

публикувано на 20.04.24 в 13:55